Třený tvaroh
Suroviny: Kostka měkkého tvarohu, žloutek, mléko, med.
Postup: Tvaroh rozetřeme s mlékem a medem. Do směsi můžeme přidat ještě piškoty.
Sardinková pomazánka s tvarůžky
Suroviny: Sardinky v rostlinném oleji, tvaroh, 1 balíček olomouckých tvarůžků.
Postup: Sardinky i s olejem rozetřeme s tvarohem. Olomoucké tvarůžky rozmačkáme vidličkou a smícháme se směsí tvarohu a sardinek. Pomazánku můžeme udělat i bez olomouckých tvarůžků.
Ovocný mix
Suroviny: Různé druhy ovoce, piškoty, mléko
Postup: Do mističky nakrájíme banány, jablka, kiwi, jahody či jiné druhy ovoce. Přidáme hrst piškotů namočených v mléce a podáváme jako lehkou dietu.
Kuřecí krky
Suroviny: Krky, zelenina, těstoviny
Postup: Kuřecí krky rozvaříme v tlakovém hrnci tak, abychom drobné kostičky mohli rozemnout mezi prsty. Ve vývaru uvaříme těstoviny a zeleninu. Vše smícháme dohromady.
Játra
Suroviny: Hovězí játra, rýže
Postup: Játra uvaříme nebo syrová naškrabeme a smícháme s vařenou rýží. Pokrm ozdobíme čerstvou zeleninou.
Tatarský biftek
Suroviny: Syrové libové hovězí maso
Postup: Libové zadní hovězí naškrabeme a smícháme se žloutkem. Podáváme s bílým pečivem.
Dobrůtka pro štěňátka
Suroviny: 2 díly krupicové kaše (rozdělaná v mléku pro štěňátka)
1 díl vanilkového pudinku (rozdělaný v sunaru)
1 díl netučného tvarohu
1 lžička slunečnicového oleje
osladit glukopurem
Postup: Z uvedených přísad umícháme hustou kaši.
Ovesná směs
Suroviny: 8 hrnků syrových ovesných vloček
¼ hrnku rostlinného oleje
1 hrnek vařené zeleniny
1 lžíce rozemletých skořápek
1-2 stroužky drceného česneku
Postup: Přiveďte k varu
Kefírová svačinka
Suroviny: polotučný kefír, piškoty, med
Postup: Kefír zahustíme najemno strouhaným piškotem(piškot lze nahradit neochucenými burizony), lze přidat lžičku včelího medu.
Jablečná svačinka
Suroviny: jablko, pribináček
Postup: Nakrájené jablko promícháme s pribináčkem a dobrou chuť.
Srdce v hnědé omáčce s rýží
Suroviny: hovězí srdce, olej, mouka, rýže
Postup: Vařené hovězí pokrájené srdce osmahneme na 3 lžících slunečnicového oleje, zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky,. Společně pražíme za stálého míchání dozlatova, poté přelijeme
Kuřecí vývar
Suroviny: kuře, brokolice, mrkev, chleba
Postup: Opláchnuté středně velké kuře, brokolici a mrkev uvaříme v
Kouzelná kaše
Suroviny: 1/2 až 1 čajová lžička květového pylu (Reformhaus)
1 čajová lžička drcených vaječných skořápek (předem převařených)
1 rozdrcená tableta mořských řas
1 čajová lžička včelího medu
1 čajová lžička šlehačky
1 čajová lžička slunečnicového oleje
1 čajová lžička droždí v prášku
1 čajová lžička jablečného octa
Postup: Vše dobře smícháme a necháme odstát, až se po 5-10ti minutách rozpustí pyly. "Kouzelnou kaši" olizují psi s nadšením. Podáváme jim ji jako první chod. Tento přípravek přidává řada majitelů svým psům i v případech, kdy krmí hotovým kompletním krmivem.
Rizota
Rizoto s hovězím srdcem
Suroviny: hovězí srdce s tukem,rýži, špetka soli, nadrobno pokrájenoucibuli, nadrobno pokrájené 3 stroužky česneku, najemno postrouhanou mrkev a lžíci sušené celerové natě
Postup: Hovězí srdce omyjeme, i s tukem pokrájíme na drobné kosky a ty vhodíme do hrnce kde se již vaří rýže se špetkou soli,nadrobno pokrájenou cibulí a nadrobno pokrájenými třemi stroužky česneku.Zamícháme pěkně ode dna. Jakmile je rýže měkká, sundáme z plotýnky. Do rizota vmícháme najemno postrouhanou mrkev a lžíci sušené celerové nati.
Rizoto s ledvinkami
Suroviny: hovězí nebo vepřové ledvinky, cibule, celer, petržel, špetka soli, 2 pol.lžíce oleje
Postup: Hovězí či vepřové ledvinky nakrájíme na kousky, zalijeme horkou vodou a necháme z nich hodinu louhovat močovinu, Asi po hodině ledvinky propláchneme, a přidáme do vařící se rýže. V mírně osolené rýži již dusíme kostičky cibule, celeru a petržele. Jakmile je pak rýže měkká, sundáme z plotýnky a do rizota přidáme 2 pol. lžíce čerstvého oleje a nebo vepřového sádla.
Rizoto s vemínkem
Suroviny: libové vemínko, rýže, mrkev, špetka soli, cibule
Postup: Na menší kousky pokrájené vemínko uvaříme do měkka. Maso vyndáme a do vývaru nasypeme rýži. Přidáme několik zrnek soli,strouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli a dusíme. Jakmile je rýže měkká, vmícháme maso.
Rizoto s játry
Suroviny: hovězí ( vepřová, drůbeží ) játra, rýže,olej ( sádlo ), hlávkový salát ( listy špenátu, na jaře možno nahradit kopřivou smetankou atd.. )
Postup: Játra pokrájíme a přidáme do poloměkké rýže a rýži dovaříme. Do hotového rizota přidáme několik lžic ojele nebo sádla a nadrobno pokrájený salát.