Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek

ObrazekTřený tvaroh

 

Suroviny: Kostka měkkého tvarohu, žloutek, mléko, med.

Postup: Tvaroh rozetřeme s mlékem a medem. Do směsi můžeme přidat ještě piškoty.


ObrazekSardinková pomazánka s tvarůžky

Suroviny: Sardinky v rostlinném oleji, tvaroh, 1 balíček olomouckých tvarůžků.

Postup: Sardinky i s olejem rozetřeme s tvarohem. Olomoucké tvarůžky rozmačkáme vidličkou a smícháme se směsí tvarohu a sardinek. Pomazánku můžeme udělat i bez olomouckých tvarůžků.


ObrazekOvocný mix

Suroviny: Různé druhy ovoce, piškoty, mléko

Postup: Do mističky nakrájíme banány, jablka, kiwi, jahody či jiné druhy ovoce. Přidáme hrst piškotů namočených v mléce a podáváme jako lehkou dietu.

 


ObrazekKuřecí krky

Suroviny: Krky, zelenina, těstoviny

Postup: Kuřecí krky rozvaříme v tlakovém hrnci tak, abychom drobné kostičky mohli rozemnout mezi prsty. Ve vývaru uvaříme těstoviny a zeleninu. Vše smícháme dohromady.

 

 


ObrazekJátra

Suroviny: Hovězí  játra, rýže

Postup: Játra uvaříme nebo syrová naškrabeme a smícháme s vařenou rýží. Pokrm ozdobíme čerstvou zeleninou.

 


ObrazekTatarský biftek

Suroviny: Syrové libové hovězí maso

Postup: Libové zadní hovězí naškrabeme a smícháme se žloutkem. Podáváme s bílým pečivem.


ObrazekDobrůtka pro štěňátka

Suroviny: 2 díly krupicové kaše (rozdělaná v mléku pro štěňátka)

1 díl vanilkového pudinku (rozdělaný v sunaru)

1 díl netučného tvarohu

1 lžička slunečnicového oleje

osladit glukopurem

Postup: Z uvedených přísad umícháme hustou kaši.

 


ObrazekOvesná směs

Suroviny: 8 hrnků syrových ovesných vloček

1 kg syrového mletého nebo najemno nakrájeného drůbežího masa

¼ hrnku rostlinného oleje

1 hrnek vařené zeleniny

1 lžíce rozemletých skořápek

1-2 stroužky drceného česneku

Postup: Přiveďte k varu 4 litry vody, přidejte vločky a zakryté vařte na mírném plameni doměkka. Při vaření nemíchejte nebo se oves rozvaří na kaši. Po uvaření smíchejte s ostatními ingrediencemi a podávejte.

 

 

 


ObrazekKefírová svačinka

 

Suroviny: polotučný kefír, piškoty, med

 

Postup: Kefír zahustíme najemno strouhaným piškotem(piškot lze nahradit neochucenými burizony), lze přidat lžičku včelího medu.


ObrazekJablečná svačinka

Suroviny: jablko, pribináček

 

Postup: Nakrájené jablko promícháme s pribináčkem a dobrou chuť.


ObrazekSrdce v hnědé omáčce s rýží

Suroviny: hovězí srdce, olej, mouka, rýže

 

Postup: Vařené hovězí pokrájené srdce osmahneme na 3 lžících slunečnicového oleje, zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky,. Společně pražíme za stálého míchání dozlatova, poté přelijeme 1 litrem vody, osolíme a 1/2hod. za občasného míchání dusíme pod pokličkou. Podáváme s vařenou rýží.


ObrazekKuřecí vývar

 

Suroviny: kuře, brokolice, mrkev, chleba

 

Postup: Opláchnuté středně velké kuře, brokolici a mrkev uvaříme v 2 litrech mírně osolené vody, zahustíme kousky chleba. Takto získaný vývar je vhodné dávat v teplém počasí - nahrazuje pitný režim.


ObrazekKouzelná kaše

 

Suroviny: 1/2 až 1 čajová lžička květového pylu (Reformhaus)

1 čajová lžička drcených vaječných skořápek (předem převařených)

1 rozdrcená tableta mořských řas

1 čajová lžička včelího medu

1 čajová lžička šlehačky

1 čajová lžička slunečnicového oleje

1 čajová lžička droždí v prášku

1 čajová lžička jablečného octa

 

Postup: Vše dobře smícháme a necháme odstát, až se po 5-10ti minutách rozpustí pyly. "Kouzelnou kaši" olizují psi s nadšením. Podáváme jim ji jako první chod. Tento přípravek přidává řada majitelů svým psům i v případech, kdy krmí hotovým kompletním krmivem.


ObrazekRizota


Rizoto s hovězím srdcem

Suroviny: hovězí srdce s tukem,rýži, špetka soli, nadrobno pokrájenoucibuli, nadrobno pokrájené 3 stroužky česneku, najemno postrouhanou mrkev a lžíci sušené celerové natě
Postup: Hovězí srdce omyjeme, i s tukem pokrájíme na drobné kosky a ty vhodíme do hrnce kde se již vaří rýže se špetkou soli,nadrobno pokrájenou cibulí a nadrobno pokrájenými třemi stroužky česneku.Zamícháme pěkně ode dna. Jakmile je rýže měkká, sundáme z plotýnky. Do rizota vmícháme najemno postrouhanou mrkev a lžíci sušené celerové nati.

 


Rizoto s ledvinkami

Suroviny: hovězí nebo vepřové ledvinky, cibule, celer, petržel, špetka soli, 2 pol.lžíce oleje

Postup: Hovězí či vepřové ledvinky nakrájíme na kousky, zalijeme horkou vodou a necháme z nich hodinu louhovat močovinu, Asi po hodině ledvinky propláchneme, a přidáme do vařící se rýže. V mírně osolené rýži již dusíme kostičky cibule, celeru a petržele. Jakmile je pak rýže měkká, sundáme z plotýnky a do rizota přidáme 2 pol. lžíce čerstvého oleje a nebo vepřového sádla.


Rizoto s vemínkem

Suroviny: libové vemínko, rýže, mrkev, špetka soli, cibule

Postup: Na menší kousky pokrájené vemínko uvaříme do měkka. Maso vyndáme a do vývaru nasypeme rýži. Přidáme několik zrnek soli,strouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli a dusíme. Jakmile je rýže měkká, vmícháme maso.


Rizoto s játry

Suroviny: hovězí ( vepřová, drůbeží ) játra, rýže,olej ( sádlo ), hlávkový salát ( listy špenátu, na jaře možno nahradit kopřivou smetankou atd.. )

Postup: Játra pokrájíme a přidáme do poloměkké rýže a rýži dovaříme. Do hotového rizota přidáme několik lžic ojele nebo sádla a nadrobno pokrájený salát.